20.5.2011

Valkea kuulas


Kuva: Style Me Pretty


Olohuoneemme tehosteväri on ollut jo pitkään turkoosi. Koko huoneen lähtökohta on ihana Designers Guildin kankaalla päällystetty outlet-rahi, joka on turkoosiuudessaan sopivasti ärhäkkä, mutta ei kuitenkaan liian massiivinen elementti. (Samasta kankaasta oli nimittäin verhoiltu myös nojatuoli ja sohva ja ne oli jo aika jytkyjä.)

Valkoista, ruskean eri sävyjä ja turkoosia, se on ollut jo muutaman vuoden olohuoneen sävymaailman resepti. Muutama kuukausi sitten sain herätyksen ja keksin, että olohuone on liiankin harmonien ja se kaipaa enemmän ristiriitaa. Turkoosille värikaveria! Etsin ja pohdin, kunnes törmäsin tähän ihanaan kuvaan, jonka on ottanut mieletön yhdysvaltalainen valokuvaaja Jessica Claire. Kyllä! Turkoosin kaverin pitää olla ehdottomasti tuollainen kellertävä vihreä.

Löytöä seurasi luonnollisesti kiivas värilastujen selaaminen ja vertailu. Keltaisen vihreää ja vihreän keltaista. Lopullisesti sydämeni sulatti täysin Tikkurilan väri valkea kuulas (v389). Ihana väri yksinään, täydellinen turkoosin parina. Ja miten maukas nimi värillä!Sitten löytyi aivan mahtavan ihana ja kaunis alelöytö, joka viekoitellen lymyili Eurokankaan alepöydällä. Niin täydellinen vastine tuolle inspiraatiokuvalle, että! Aluksi ostin kangasta sohvatyynyiksi, mutta kotona ymmärsin kankaan kuuluvan keittiöön kapaksi. Hipsin siis takaisin mestoille ja ostin kangasta lisää. Mätsäilin kapan alareunaan vielä raitakangasta tuomaan eloa. Ihastuin kukka- ja raitakankaan yhdistelmään niin paljon, että päätin olla välittämättä siitä faktasta, että kolmimetrisen kapan tekeminen siistiksi saattaa olla haastavaa/mahdotonta, kun rinnan pitää saada kolme pituutta. (Puhumattakan siitä, että minun ompeluissani on aina hieman enemmän intoa kuin taitoa.)

Nyt sitten enää vain klipklip ja sursur!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti