29.11.2012

MaatuskajouluVuonna 2009 vietettiin merkityksellinen joulu. Se oli nimittäin ensimmäinen vaihe projektiamme Joulunkaappaus. Aihetta sivusinkin jo viime vuonna kirjoituksessa Aattopaastokapina. Olimme niin koviksia, että monia vuosia haudoimme hiljaisesti kapinaamme, kunnes vuonna 2009 päätimme vihdoinkin nousta barrikadeille. Nyt on loppu ravaaminen! Nyt on loppu aattopaastoaminen! Nyt on aika ottaa joulu haltuun ja kaapata se!

Kuten kaikki nuoret perheet, olimme täysin kyllästyneitä siihen, että joulu toisensa jälkeen kului kyläpaikasta toiseen kiiruhtaessa, hoppu niskassa, muiden nurkissa. Ei aikaa pysähtyä, ei luoda omia jouluperinteitä.

Vuonna 2009 oli aika kypsä kaappaukselle. Kalaherkut siirtyivät lounaspöytään, laatikot ja muut jäivät iltaan. Kokoonnuimme veljeni perheen luokse nauttimaan joulusta ja joulurauhasta. Käly oli koristellut ihanan muhkean kuusen kauniisti, maatuskat värittivät joulun. Tarjoilupöytään nostettiin viisihaarainen kynttelikkö. Herkuista ja seurasta nautittihin. Joulupukki kävi jo ennen jouluillallasta, että kenelläkään ei ollut juhlapöydästä kiire muualle kuin leikkimään uusilla leluilla.

Ihana joulu.

Seuraavana vuonna oltiinkin vielä hurjempia: vuokrattiin talo Pohjanmaalta ja  ajettiin sinne lumessa ja tuiskussa joulunpyhiksi. Siitä lisää ensi kerralla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti