3.9.2013

Kasseissa kilisee

Rakastan astioita. Tilanne on ollut hallinnassa jo pitkään ja astiakokoelmani ovat olleet jo useamman vuoden varsin stabiilit. Lieneekö syynä keittiön kaappien ahtaus, joka antaa varsin konkreettiset ja tiukat raamit tälle tilaa ja rahaa vievälle harrastukselle...

Lööpeissä hehkutetaan aarteenetsijää, joka on löytänyt kivikautisen ja äärettömän arvokkaan kultasormuksen espoolaisesta pellosta. Nokitan ja korotan! Espoolaisella pellolla on kauppa, Kodin ykkönen tietenkin,  ja siellä vasta aarre olikin, eikä edes tarvinnut kaivaa kymmeniä senttejä mutaa ja liejua. Ihan vähän vain pyllistin astiaosaston alimmalle hyllylle, jossa oli Sagaformin Spectra-laseja puoleen hintaan! Kyllä! Neljän setti maksoi vain muikeat 15 euroa. (Ja oli siellä muitakin spectrajuttuja varsin edulliseen hintaan.)

Kyllä taas astiaholistia naurattaa, kun kasseissa kilisee.Spectra-laseja on setissä oikeasti neljä, mutta pokka ei pitänyt laittaa niitä neljää päällekkäin. Olisi vaihtunut ilo nopeasti itkuksi ja suruksi. (Ja siis hei luonnollisesti ostin settejä kaksi.)

Pari vuotta sitten minulla oli hirveä kuppikutka ja kävin moneen otteeseen Stokkan kupissa ja kannussa mallailemassa. (Kupissa ja kannussa pitäisi ehdottomasti olla asiakkaiden käytössä tyhjä kattauspöytä, jolloin päätösten tekeminen olisi vielä helpompaa ja hauskempaa! Testikattausten tekeminen hyllyjen kulmille on välillä hieman ankeaa, vaikka astiaostosten tekeminen on iloinen asia. Tekeekö joku muu samaa astiaostoksilla? Tunnustakaa!)


Kannun kuvan pöllin täältä.

Tällä kertaa halusin siis löytää täydellisen parin Marimekon Sukat makkaralle -kannulle. Kiivaan ja kuumeisen mallailun, hyllyjen välillä ramppaamisen ja ajatustaukojen jälkeen se kirkastui. Sukat makkaralla -kannua suorastaan ylistää Spectra-lasit. Kyllä! Nuo lasit ovat itsessään todella kauniit, sulavat ja elegantit, mutta yhdessä kannun kanssa ne antavat kannulle juuri sen tilan ja tuen, jota tuo kaunis kannu ansaitsee. Sukat makkaralla -lasit ovat ihania, aivan mielettömiä, mutta kannun kanssa tuo erikoinen muotokieli on jo liikaa.

Etsin tuolloin ensisijaisesti kirkkaankeltaisia laseja, mutta ei niitä löytynyt. Tykkään tästä kombosta edelleen tosi paljon. Siksi niin päivän aarteesta ilahduinkin.

2 kommenttia:

  1. Astiat on ihania ja niitä ei ole koskaan tarpeeksi! Tuohon hintaan olisi suoranainen synti, jättää ihanuudet kaupan hyllyyn...

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Varsinkin on kyseessä pitkäaikainen täydennyshimotus. Onni on olla näin yksinkertainen ihminen, joka tulee yksinkertaisista asioista onnelliseksi... :D

    VastaaPoista