7.3.2016

Oi ihana keittiö

Unelmoin pitkään keittiöstä, jonne voisi hipsuttaa aamulla hiljaa kolistelemaan, keittämään kahvia ja laittamaan aamiaista. Edellinen koti oli niin pieni, ettei siellä voinut ajatellakaan nousevansa ennen muita, ellei ollut valmis muiden heräämiseen. Ei se keittiö muutenkaan ollutkaan mikään hipsuttelukeittiö, vaikka oikein kiva keittiö olikin.

Puoli vuotta ilman keittiötä oli todella kamalaa. Ensimmäisen viikot kesällä vielä meni, sitten sinniteltiin ja viimeiset kaksi kuukautta oli yksinkertaisesti vain ihan kauheaa. Pohdin ystäväni kanssa keväällä lopullista valintaa. Ystävä painokkaasti suositteli ottamaan keittiön, jonka saa ennen kesälomaa viidessä viikossa. Valitsimme toisin ja viikkojen kuluessa kävi selväksi, että ystävällä oli viisautta sanoissaan.

Hyvää tietenkin oli myös paljon. Tätä keittiötä on suunniteltu ja tehty suurella rakkaudella ja hartaudella. Välillä pienellä kiukullakin, erityisesti edellisinä päivinä ennen keittiön tupareita ja esikoisen syntymäpäiviä. Olen keittiöön todella tyytyväinen. Vielä kolmen kuukauden jälkeen, minulla on juuri sellainen hipsutteluolo keittiössämme. Täällä on ihana olla, ihana kokata ja jopa ihana siivota. Minun keittiöni ei ole ikinä pysynyt näin siistinä aikaisemmin.

Koska keittiöratkaisuja oli yllin kyllin aikaa suunnitella, lopulliset ratkaisut jopa hieman yllättivät. Muun muassa lattiaan piti tulla ensin parketti, sitten väliaikainen laminaatti. Lopulta päätettiin pistää lattiaan mikrosementtiä, kunnes lattian maalaus kurvasi takavasemmalta ja se oli tosi hyvä valinta! Valitsin hirveällä riskillä lattian sävyn rautakaupasta suoraan ja sekin osui nappiin kerrasta. Selvästi värilastusulkeiset tuottavat tulosta.

Mustaa allasta hieman jännitin, varsinkin, kun tilasimme sen netistä. Oli niin muikea kauppa, että oli pakko. Altaan toimituksessa oli ongelmia ja se tuotiin ovellemme kaksi tuntia ennen asennusta. Onneksi se on aivan ihana! Kaikkien metallialtaiden jälkeen ihastelen tätä kaunotarta joka kerta tasoja pyyhkiessäni. Onneksi uskallettiin. Ja onneksi uskallettiin ottaa kodinkoneet mustana, kaikki soljuu yhteen niin kuin on tarkoitettukin.

Keittiö tilattiin Futuro-keittiöiltä, sillä heillä oli tilaa säästävä aktiivilinja. Aktiivilinja ei ole käytössä pettänyt, sinne sujahtavat iloisesti servetit, aterimet, mausteet ja veitset. Ihan ehdoton toiminto yläkaapittomassa keittiössä.

Loppumetreillä oviseinä vaihtui tummanruskeaksi liitutaulumaaliksi ja sekin oli aivan täydellinen päätös! Siitäkin huolimatta, että pistorasiat ja katkaisijat oli jo ostettu valkoisena... 

Näihin kuvaan, näihin tunnelmiin. 

Koneet: Ikea
Lamput: Bauhaus


2 kommenttia:

  1. Ja mä luulin, että mulla on hienot keittiöntasot, kun ovat puuta, mutta siis että tasoja saa tuollaisina kaunottarina! Ohhoh! Vau.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ilona! Tämä taso hykerryttää mua vieläkin. Tämä huone onkin sitten ainoa rauhallinen retriittihuone, jossa vakuutan itselleni, että loppuosa asunnosta tulee yhtä ihanaksi joskus.

    VastaaPoista