15.4.2016

Remontin ensimmäinen vaihe kuvina

A photo posted by @senjailona on

Vuosi sitten meillä oli koti, mutta ei avaimia. Tarjouksemme oli hyväksytty ja veimme lapsemme iltasella kurkkimaan ikkunoista ja aidan raoista. (Asunnossa ei enää asuttu, joten hiipparointimme ei ollut niin epämääräistä, kuin se olisi voinut olla.)

Sitten meillä oli remontti ja piha, jolle kannettiin talkooväelle pöytä ja keksejä. Auringonsäteet hipoivat nenää ja maalin tahrimia housuja.

Tarinamme tämän kodin kanssa alkaa niin kuin moni sisustuslehden kotijuttu: "Näytössä koti oli tunkkainen ja repsahtanut, mutta Senja ja Lasse näkivät sen ohi ja rakastuivat asunnon potentiaaliin."

Kovin paljon en remontista ole ottanut kuvia, pääasiassa vain tunnelmapaloja instagramiin. Tässä kuitenkin pieni tour läpi remontin ensimmäisen vaiheen.

Keitti√∂.  (Ennen, ei j√§lkeen.)

Oikean seinän takana on keittiö. Tähän puhkaisimme seinän, jolloin keittiöstä on kulku ruokailutilaan ja olohuoneeseen, ei eteiseen.

Olohuone. Varsinainen asunnon kruunu. Iso, iso tila, jossa on myös ruokailutila.Vanha ruokailuhuone, joka oli iso kahden huoneen tila. Oikealla näkyy eteisen kulku keittiöön, jonka laitoimme kiinni saadaksemme lisää kaappipinta-alaa keittiöön. Tämä iso edustusruokasali jaetaan kahdeksi huoneeksi. Kuvan tilaan tulee lounge, eli telkkarihuone, takana on meidän makuuhuoneemme. Ilman seinää vielä, koska keittiön valmistumisen jälkeen alkoi kumpaakin meistä hieman hapottaa koko remppailujuttu.
Seinäpinnat vaaleni, muutimme sisään ja kesä kukki. Keittiöön tuli uusi aukko ja aluksi laitoimme oven eteiseen lukkoon ja kokeilimme pystymmekö elämään ilman toista kulkua keittiöön. Hyvin pystyttiin, joten eteisen seinä suljettiin.

Ostin verhot ja vuoden paras päätökseni oli ottaa niihin ompelu. Olisivat vieläkin pakalla odottamassa ompelua, jos en olisi tehnyt poikkeusta. Verhot eivät oikein pääse oikeuksiin tässä, mutta ne ovat upeat. Ja valmiit.

Askel kerrallaan kuljettiin kohti valmista. Synttärikemuissaan lapset halusivat peittää aukot lakanoilla. Tässä eteisen kulku keittiöön vielä auki sinisen verhon takana. Vasemmalla näkyy väliaikainen ruoanlaittotaso.

Keitti√∂toiminnat vy√∂ryiv√§t olohuoneen puolelle. Vaikka huone oli iso, t√§m√§n kaaoksen keskell√§ se ei juurikaan lohduttanut Oikealla oli kaappipatteristo, jossa olivat astiat ja ruokatavarat. Samassa p√∂tk√∂ss√§ vanha hella ja sen p√§√§ll√§ lainamikro. V√§liaikainen ruoanlaittotaso t√§ynn√§ tavaraa. Astiat pestiin kylpyhuoneeseen kytketyll√§ astianpesukoneella, minne kuljettiin oikealla olevalta k√§yt√§v√§lt√§.  Loppuvaiheessa uusi j√§√§kaappikin odotti olohuoneen puolella, t√§m√§n vaiheen loppua ei tuntunut tulevan ollenkaan...Kunnes mies pala kerrallaan sai keittiön esiin. Sitten humps vaan, olohuoneen kaaos oli kadonnut.

-

Nyt valmistaudumme remontin kakkosvaiheeseen. Kesällä starttaa putkiremontti ja syksyllä lähdemme evakkoon, kun remontti siirtyy omaan kotiimme.

Suunnittele
- 2 vessaa
- yhdistetty kodinhoitohuone/arkisuihku
- kylpyhuone ja sauna
- saunan välihuone

Rakenna
- uusi kulku saunan välihuoneeseen (kulku tällä hetkellä vain ulkokautta)
- seinä loungen ja aikuisten makuuhuoneen väliin, avaa ovi makuuhuoneeseen, sulje toinen kulku loungeen
- oma piha

Päätä
- korjataanko vanha parketti vai vaihdetaanko uuteen

Pakkaa
- kamppeet putkiremontit tieltä

Luovu
- turhista tavaroista
- turhista projekteista

Kuten
- käytävän ovien maalaus
- verhojen ompelu
- listojen kiinnitys


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti