17.6.2016

Tarina seinästä ja taiteestaOmia kuvia ja kirppislöytöjä sekaisin. Ristipistokirjottu lintu katselee ikkunasta ulos. Seinä taiteelle, näin ajattelivat myös kodin alkuperäiset omistajat, kun katselivat rakennettavan kodin piirustuksia ja kulku saunaosastolle suljettiin.

Enemmän seinäpinta-alaa taiteelle. Väkevä ja varsin ymmärrettävä peruste.


Emme ole avanneet oviaukkoa vielä. Pyynnöstäni oven paikka on jätetty maalamatta, koska "jos se maalataan, niin siihen ei tehdä ovea ikinä". Seinään nojaa roskalavalta haettu ovi. Se jäi siihen koko vuodeksi, kun alun perin aikeena oli vain jonkin aikaa testata, sopisiko ovi olohuoneen tunnelmaan. Ilmeisesti sopii.

Jos oven takana olisi vain saunatilat, seinä jäisi ehjäksi. Valitettavasti siellä on myös kotimme tuleva toinen vessa ja tällä kertaa käytännöllisyys voittaa taiteen. Viisihenkinen perhe.

Rakastan sisustuslehtien koteja, joissa on taulu- ja kehyspinoja ikkunalaudoilla, lattioilla. Miksi se omassa kodissa tuntuu vain sotkulta?
Ovi saunatiloihin on yksi niistä harvoista kompromisseista, joita kodissamme teemme. Vierasvuode on vanha sänkymme kaappihuoneesta. Vierastila on olohuoneen päädyssä, takan takana, missä muissa samanlaisissa asunnoissa on huone. Kotimme ensimmäiset asukkaat olivat priorisoineet ison olohuoneen, niin teemme mekin. Vieraat voivat heilauttaa eteen verhot niin halutessaan.

Tavallisen runkopatjan muuntaminen niin, että se olisi viihtyisä, kutsuva ja katseen kestävä daybed on työn alla. Nyt siihen päälle on heitetty vanha päiväpeitto ja sekalaisia tyynyjä lastenhuoneista.


Ensimmäinen pelisiirto tullee olemaan uusien jalkojen tilaaminen joko Superfrontista tai PrettyPegsiltä. (Ja voi ei! En tiennyt näiden olevan sesonkituotteita, mun lempparijalkoja ei ollutkaan enää!)

Perustöppöjalkojen korvaaminen anteeksipyytelemättömällä muotoilulla sopisi just eikä melkein olohuoneeseen. Kuva yläpuolella on Avotakan numerosta 3/2016.


Kotivinkki puolestaan vinkkasi juuri sopivasti Olohuoneen nurkkauksen uudesta ilmeestä! Erityisesti pidän isoista suorakaiteen muotoisista tyynyistä, jotka vievät fiilistä enemmän sohvan suuntaan. Muutenkin vaihtoehtoja taitaa olla kaksi. 1) Rentoa, rentoa, rentoa. Konstailematon päiväpeitto, vilttejä, ei liian jämptiä. 2) Runkopatjan päälle tukevasta kankaasta päällinen, joka ei roiku päiväpeittona, vaan mukailee patjaa kuin sohva.

Kakkosvaihtoehto on itselleni tällä hetkellä mieluisin. En ole vain löytänyt valmiina fiksumpaa kuin lakanalirupäällistä runkopatjalle. Kai sellaisia on saatavana valmiina?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti