7.9.2017

Merirosvojuhlat

 

Tulta ja teepusseja, aikamoinen käry nousee noin kymmenestä A4-arkista, joiden reunat polttaa. Erityisesti, jos polttaa kosteat, teepussitetut kutsut. Itse tehdyt kutsut ovat perinne, josta haluan pitää lasteni synttäreillä kiinni. Kortit ja kirjeet ovat menneen maailman tuulahdusta, harvinaisuus, josta saa nauttia aivan liian harvoin. 

Vuosia sitten juhlittiin merirosvotytön synttäreitä ja tälläkin kertaa tunnelma huuhtoutui hiekkarannalle, kun herkkuostoksilla bongasimme ananaksen ja kookoksen. Olimme käyneet ostamassa peruskrääsää juhlaliikkeestä, mutta eksoottiset hedelmät toivat juuri oikean tunnelman, vaikka muuten juhlat järjestettiin yksinkertaisilla elementeillä. Ja aaettä, miten muikesti hedelmätarjoilu ennen makeaa sopi myös teemaan! Pieni kasvisnapsujen salamuilutus on aina paikallaan, varsinkin, kun se sopii merirosvojen rantakutsuille niin täydellisesti!

Minulle on suorastaan nautinto kasata juhla "väärillä" elementeillä. Synttäripojalla oli kaverinsa juhlista saatu silmälappu, mutta muuten kostyymi löytyi omasta kaapista: raitapaita, liivi ja farkut. Samaa raitapaitakikkaa käytti useampi vieraskin.  
 

Lautasliinalakit ovat juhlien kuin juhlien kestohitti. Minut on helppo paikallistaa juhlissa, sillä olen siinä pöytäseurueessa, jossa ainakin lapsilla on servettihatut päässä. Minullakin, mutta epäilen, että välillä (tai aina) minut lasketaan yhdeksi lapsista. Aaettä, miten ilahduin, kun ymmärsin näiden juhlien suorastaan huutavan mustia lautasliinahattuja! Ja nehän suorastaan viimeistelevät kattauksen.Näidenkin juhlien resepti oli syntisen helppo ja yksinkertainen!


JUHLIEN MINDMAP 

menu
- Hedelmä- ja kasvistikkuja
- Jätskiannokset, joihin voi itse valita lisukkeita (karkkii, keksii, strösselii, kinuskikastiketta ja kermavaahtoa)
- Mehua

kulmakivet
- Kookokset ja ananakset
- Musta väri ja merirosvokuviot
- Lautasliinalakit

ohjelma
- Aarten etsintä
- AasinhäntäEi kommentteja:

Lähetä kommentti