13.12.2011

Maya-synttäritKun Maija täytti 7 vuotta, järjestettiin koulukaveruksille Maya-synttärit! Intiaanisyntymäpäivien kutsukorttimateriaaliksi päätyi kirppikseltä ostettu kirja, jonka sivuista leikeltiin sulkia. Paras lopputulos tuli liimaamalla kaksi sivua yhteen, jolloin leikkaukset nousivat paremmin esiin.Toteemipaaluja tehtailtiin tyttöporukalla yhdessä. Etsimme verkosta sopivia hahmoja ja maalasimme ne peiteväreillä. Samassa tehtaassa maalattiin myös kiviä ja oksia. Ja käsiä, ja poskia... Leirinuotiolle levitettiin mummin neuloma tilkkupeitto.

Tehtailin inkkaripäähineitä, joihin sain kivasti käytettyä nauhajemman jäämiä. Heimopäällikölle itselleen tuli oikeutetusti runsas päähine. Leirinuotiolle tullessa maalattiin sotamaalaukset kasvoväreillä ja solmittiin päähine päähän. Intiaaninimi saatiin, kun lempieläimeen arvottiin adjektiivi. Juhlissa nähtiin muun muassa Juokseva Siili, Tanssiva Kettu, Soutava Koira ja monia muita.

Synttäreiden loppupuolella tanssittiin sadetanssia The Paper Kites'n Featherstone-kappaleen tahdissa ja hengessä. Komeat askeleet ja sadehuudot saivat kuin saivatkin sateen aikaan. Juhlien jälkeen siivoamisen määrä oli massiivinen ja edelleen höyheniä tupsahtelee esiin sieltä ja täältä, mutta kyllä se oli yhden Ikea-tyynyn arvoista!Herkkupöydän keskipiste oli piparitiipii. Tukikeppeinä oli kanelitankoja ja koristeena tähtianista. Pöytä oli katettu säkkikankaalle, jota koristi maalatut kivet, kepit ja kävyt. Sankarituoli koristeltiin tänä vuonna teeman mukaisesti tilkkupeitolla. Pöydän ylle virittelin kankaan tuomaan enemmän majatunnelmaa.Tähän kuvaan, tähän tunnelmaan. Olipa ihanat juhlat.

5 kommenttia:

 1. No mahtavat juhlat! Huippuja ideoita! t. Annukka

  VastaaPoista
 2. Tosi ihania ideoita. Oikein harmittaa, ettei ole tyttöä. Pojat eivat millään malta pysyä hetkeäkään paikalla. Ei minkäänlaista mahdollisuutta, että voisi askarrella.

  VastaaPoista
 3. Kiitos muruset! Tämä oli ihanan inspiroiva teema, monta hyvää jäi toteuttamatta.

  Camilla, ilmaisin itseäni sangen surkeasti. Maalailtiin siis toteemeja ja muita oman perheen tyttöjen kesken. Ei sentään juhlissa.

  VastaaPoista
 4. Tässä jo luulin, että teiltä onnistui kunnon askartelusynttärit. Kuvittelin sut opelukoneen viereen kun tyttöt tuovat valitsemiaan päähinemateriaaleja sulle ommeltavaksi. Hienoa silti. Maxin merirosvosynttäreiden jälkeen en ole enää viittinyt panostaa ihan niin paljon, ettei muut äidit vihaisi mua ;). Mähän ompelin kaikille omat merrosvo maskotit

  VastaaPoista
 5. Oi, ne oli ihanat juhlat!

  VastaaPoista