7.2.2012

Pimp my ruuneperi



Runebergin torttu on pahaa. Ei siitä mihinkään pääse, vaikka joka vuosi eri leipomoiden runebergit maistellaankin. (Voiton vei Fazer.) Päätin kokeilla saisiko runebergin tortusta hyvää.  Ensimmäinen testierä oli aikamoinen kakku, mutta toinen oli jo maukas torttu! Tortun ulkonäköä treenataan sitten ensi vuonna...

Testi oli yksinkertainen: karvasmanteli helvettiin ja tilalle vanilja-aromia, rommipunssin korvasin kermaliköörillä (Baileys) ja pisteeksi tortun päälle mulperihilloa. Tavoitteena saada torttuun hyvänmakuista alkoholia, heivata karvasmanteli sinne helvettiin ja löytää tortun makumaailmaan sopiva hillo ylimakean vadelman tilalle. Viime hetken idea oli korvata sokerikuorrutteen neste Baileys-vesikostukkeen ylijäämällä - toimii.

Pimp my ruuneperi oli hyvää. MOT.

Onnistuneen kierros kakkosen ohjeen pohjana oli Kinuskikissan runebergit seuraavilla muutoksilla:
  • piparkakkujen tilalle Bastogne-keksejä, 
  • keksien rasvaisuuden vuoksi vähemmän voita,
  • keksien makeuden vuoksi desi vähemmän sokeria,
  • sokerista puolet tavallista ja puolet fariinia,
  • puolet mantelijauhetta ja puolet mantelirouhetta tekstuuriksi,
  • vaniljasokerin lisäksi vanilja-aromia,
  • kostukkeeseen vettä ja kermalikööriä (Baileys), ei sokeri,
  • koristeluun mulperihilloa
  • ja sokerikuorrute tomusokerista ja kostukkeen ylijäämästä (vesi-Baileys).

Nyt sitten jäädään odottamaan laskiaista ja laskiaispullia! Laskiaispullaa ei tuunata, sillä pulla, hillo ja kermavaahto on yhdistelmä, jossa ei ole mitään muutettavaa. Mantelimassaa ei laskiaispullaan laiteta. (Kts. kohta karvasmanteli helvettiin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti