12.11.2013

Päivän asustePäivän asu -kuva on aikamme ilmiö. Hiukset sopivan boheemisti valloillaan, sopivan funky asuyhdistelmä, kasuaalin viettelevä hymy ja joku sopiva Louis Vuitton tai Mulberry heilumaan. Meiksillä ei heilu luikkarit ja mulkkarit, vaan Pirkka-kassi.

Se on hyvä kassi. Siinä kulkee tarhaan ja takaisin kuravaatteita, saappaita, välikausitakkia, välipörröä ja -villaa. Siinä on lyhyt kahva käsiheilutteluun ja pidemmät narut, jos haluaa kantaa kassin olalla. Minulla on usein tämä tyylikkäästi kyynärvarressa ja käsi koukussa, kuten kaikki trenditietoiset japanilaiset luikkarinsa kantavat. Silloin jää toinen käsi sopivasti vapaaksi kannattelemaan lantiolla keikkuvaa kaksivuotiasta, joka "ei osaa kävellä" tai "ei jaksa kävellä". Usein myös "syliin" ja "yhyy". Lopputulema on kuitenkin, että ei kävele, vaan minä kannan.

Sellainen kehitysehdotus minulla olisi, että kassi ei ole yhteensopiva Bugaboo-rattaiden ostoskoukun, aka jarrujen kanssa. Siihen kun kassin laittaa, niin joutuu kiertämään kahvan kaksi kertaa ostoskoukun ympärille. Pirkka-kassin naruja voisi inan lyhentää tai sitten Bugis voisi ottaa kopin ja nostaa jarrujansa sentin pari ylemmäs?

Kun on pidempään ollut asialle harrastunut, valikoimista löytyy jo muutamaa kuosivaihtoehtoa, joita voi sitten fiiliksen mukaan vaihdella. Useimmiten ei tuollaiseen kuosipelleilyyn kuitenkaan ole aikaa, vaan se otetaan, mikä otetaan. Kuten tänään tämä raikas tomaattikuosi! Tulee niin valloittavasti mieleen hemmotteluhoidot ja spaloma. Sellaiset olisi täällä kovastikin tarpeen. Aina voi haaveilla. Unelmointi antaa voimaa, kun todellisessa elämässä kävelee mudassa ja tuuli tarttuu kassiin ja yrittää pölliä sen. Mitä se tuulikin luulee? Että se on leija? Harvoin leijoissa on kai kuvia tomaateista suihkussa?

Kestävyys on tosi hyvä näissä kasseissa! Hinta-laatusuhde on ihan mieletön, näitä myydään ihan muutamalla rahalla K-kauppojen kassoilla, voitteko kuvitella?

Tiedän joidenkin vannovan Ikean sinisten kassien nimeen, mutta kyllä nämä Pirkka-kassit ovat vaan niin paljon elegantimpia kuin ne räikeät junttikassit. Jotkut yrittää hifistellä S-liikkeen kasseilla, mutta niiden tilavuus on ihan liian pieni, ei niillä monilapsisen perheen kannata edes yrittää.

En oikeasti  haluaisi mitään luikkaria tai mulkkaria. Pirkka-kassi on kuin vihkisormus: siitä voi nopeasti päätellä kantajansa statuksen. Sehän olisi ihan hirveää, jos tämän arkirallin keskellä joku alkaisi vielä iskemään. Ei riitä kaista sellaiseen touhuun.

Mitä enemmän on lapsia, sitä ikuisempi on myös kassi, sillä kassia eestaas vuodesta toiseen tarhaan kantaen huomaa, että lapset kasvavat, siirtyvät kouluun, mutta tilalle tulee niiden pienempiä kopioita. Lapset vaihtuvat, mutta eteisessä kasseihinsa törmäävät aikuiset ei.

Pirkka-kassi on todellinen kulttuuriteko, joka pitää ruuhkavuosissa pyristelevän naisen kasassa. Kiitos siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti