26.11.2013

Syntymäpäivän aamiainen


Meillä on tapana syödä syntymäpäiväaamuina astetta kivempi aamiainen kuin normaalisti. Tälla kertaa ysivuotiaalle laulettiin ja lahjat annettiin. Arkiaamun marraskuisessa hämärässä synttäriaamiaisen erikoisuus korostuu, kun kynttilät lepattavat valoa ja koko perheen silmät ovat vielä turvoksissa ja unirähmäiset. Työt, tarhat ja koulu odottaa.

Frödingen prinsessakakku on meidän synttäriaamuperinne. Se on valmiskakuista ehdomasti sekä hinta- että laatukategorioiden voittaja. Tällä kertaa lautasella oli kuitenkin tytön mummin lahjaksi leipoma hedelmäkakku. Poikkeuksellisesti oli kaakaotakin tarjolla. Ja lempimysliä luonnonjukurtin kanssa.

Isopieni pikkusisko oli tehnyt lahjaksi paperista ja teipistä talon. Sitten tuli kovaa pientä ja isompaa pehmeää pakettia, perinteinen kirjekuorikin tietysti. Kakkukynttilöitä ei ollut, joten laitettiin kolme kynttilää, koska se on yhdeksällä jaollinen luku. Kun kynttilät puhallettiin, jäljelle jäävistä liekeistä laskettiin kuinka monta poikaystävää on. Kerrottuna kolmella tietysti.

Sitten pipo korville ja pakkaseen.Kuvat juhlien jälkeen on ihan lemppareitani. Niin tälläkin kertaa. Päivänsäteet jo osuvat sammutettuihin kynttilöihin ja kakkuun, joka hetki sitten oli pienen aamiaisjuhlan keskipiste keinovalon loimussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti