1.9.2011

Senjan mehukas keittiöKokeileva keittiö iskee jälleen! Äitiyslomalla ehtii katsella päivisin laatuohjelmia televisiosta. Yhtenä päivänä laatuohjelmien välissä tuli myös Annan mehukas keittiö, jossa paistettiin tällä kertaa ciabattaa ja muffinsseja. (Ciabattaa paistaessa pitää sumuttaa vettä uuniin!) Annan vatkaama vaniljapursoke muffinseille näytti ja kuulosti niin herkulliselta, että se oli pakko testata. Siitäkin huolimatta, että olen aiemmin todennut sokerikreemin olevan hyvä liima marsipaanin alle, mutta kuorrutteeksi siitä ei ole. Mehukas Anna oli kuitenkin niin vakuuttava, että ajattelin sekaan lurautettavan maidon ja vanilja-aromin tekevän trendikästä ja maagista molekyyligastronomiaa.

Annan mehukas pursoke tehtiin hatusta heitettynä seuraalla reseptillä: 110 g voita ja 5 dl tomusokeria vatkataan tiukaksi vaahdoksi. Sekaan luraus vanilja-aromia ja 0,7 dl maitoa. Sitten vielä mukaan 5 dl tomusokeria.

No olihan se. Vaniljan makuista sokerilla maustettua voita. Marsipaaniliima pysyköön lestissään ja täydellisen muffinssipursokkeen etsintä jatkuu. Sitä odotellessa pursutin pikana tiikerimuffinssit ja huikkasin pihan lapset maistiaisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti