20.1.2012

Annukan vauvakutsut
Yllätysvauvakutsut! Tällä kertaa juhlittavaa äitiä jymäytettiin toden teolla! Annukka oli kieroiltu juhlakuntoon sopimalla, että hänestä mennään arki-iltana ottamaan vauvamahakuvia. Näin saatiin sankaritar tällättyä ja juhlapaikalle. Kuvaukset saivat kuitenkin odottaa, sillä miehet lapsineen lähtivät retkelle nauttimaan trangialla keitettyjä herkkuja, kun naiset juhlivat odottavaa äitiä ja uutta tulokasta.

Nämä vauvakutsut kiedottiin mustan, harmaan ja pinkin ympärille. Kukkia oli ripoteltu erilaisiin viinilaseihin ja pieniin maljakoihin, mustat kynttilät paloivat eriparisissa jaloissa. Musta ja pinkki servetti kiedottiin pinkillä paperinarulla viuhkaksi, jonka sisälle piilotettiin aterimet. Vauvakutsuja juhlittiin ihanan raikkaassa syksyssä, jolloin kuulautta on jo ilmassa, mutta lämpöä riittää vielä hetken.

Alkuun syötiin grillattua halloumia ja makeaa suippoananasta. Nam. Tämä yhdistelmä on miltei yliverto. Ananas poistaa vielä sopivasti tukevasti raskaana olevan turvotusta! (Jota halloumi suolaisuudellaan tuo...) Kutsujen salaatti tehtiin lämminsavulohesta ja persikasta ja sekin oli todella herkullista. Salaatissa oli persikkaa, punaista paprikaa, varhaissipulia, kirsikkatomaatteja ja ihnia salaatinlehtiä. Puolitettujen kirsikkatomaattien päälle suolaa, sokeria, pippuria ja öljyää. Salaatinkastikkeeseen sitruunaöljyä, chiliöljyä ihan pari tippaa, vaahterasiirappia, chili-lime-mausteseosta ja suolaa. Nam, toimii.
Makean nälkään oli tarjolla lime-mansikkatuorejuustokakkua, suklaisia muffinsseja pätkistäytteellä (ja valuneella kuorrutteella) sekä tietenkin dominoita teemaväreissä. Mitä olisikaan juhlat ilman teemakeksejä? Muistaakseni nämä keksit eivät kyllä olleet kovin hyviä, eikä ne kaupoissa pitkään olleetkaan tyrkyllä. Mutta hyvältä näytti!Tulevasta vaavista tiedettiin etukäteen sukupuoli, mutta ei nimeä. Koska en tunnusta laimeita vauvakutsuleikkejä, vaan kannatan hyvää ruokaa ja kivaa yhdessä oloa, juhlien ainoa "leikki" oli nimiehdotuksen pursottaminen pumpernikkelille. Monta hyvää ehdotusta tuli, mutta vavvan nimeksi ei sitten kuitenkaan tullut Ulla-Sofia Aino Iida-Milja, mikä olisi sekin ollut todella hyvä nimi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti