28.5.2012

Baby Deli

Huh. Aikamoista myllyä ovat olleet kuluneet viikot. Olen pantannut kuukauden päivät ihanien vauvakemujen kuvia, koska haluaisin blogata muutakin kuin vauvakutsuja. Kohta profiloidun vauvakutsuhihhuliksi ja ystävät lakkaavat lisääntymästä, etteivät joutuisi kemujeni uhreiksi. Kaikki ihanat lastenkutsut ja polttarit ja muut ovat ulkoisten kovalevyjen vankeina, niihin palaamme toivottavasti mahdollisimman pian.

Mutta oih. Lähipiiriin syntyi vauva. Vavva. Pieni ruttusormi, pojanretale, pikkuinen. Kokoansa suurempi jo monien ihmisten sydämessä, meidän keskimmäinenkin puhuu vauvasta jo kuin omasta pikkuveljestään, vaikkei ole tyyppiä vielä kertaakaan nähnyt. Tyttö ei saanut silmiään irti kummiveljestään, kun uniaikaan tuli puhelimeen kuva vauvasta. Iltasatu meni kuuroille korville, näytöllä ollut pieni kuva pienestä nukkuvasta ihmeestä oli enemmän taikaa.Joten! Uuden, pienen ihmisen kunniaksi tänään saadaan kotiinkuljetus Baby Deliltä, joka vieraili viimeisien viikkojen ilona ystäväni Suvin luona noin kuukausi sitten. Sain luvan kertoa, että Baby Delin kuljetus pelasti yllättyneen, turvonneen ja isomahaisen odottajan. Hyvän tarinan vastaisesti on kuitenkin tunnustettava, että odottaja oli oikein hehkeä, kaunis, eikä yhtään turvonnut tai uupunut. Hyvät naurut ja ruoat on kuitenkin aina paikallaan, joten Baby Delin missio saavutettiin.Baby Delin kotiinkuljetus toi mukanaan halloumi-ananassalaattia, katkarapumoussea, tuoretta patonkia, pikkumunkkeja lähestyvän vapun kunniaksi ja herkkusuklaata. Palan painikkeena oli Orangina-limua, joka oli positiivinen uusi tuttavuus. Raikas, kiva limsa.En ole kliseiden ystävä, moni on jo varmasti huomannut, että minun organisoimilla vauvakutsuilla ei maistella soseita, mitata vatsanympärystä tai harjoitella vaipanvaihtoa nukeilla. Suurin blogistani saama kohteliaisuus on ystävältäni, joka kertoi vinkanneensa työkaverinsa oikeaan osoitteeseen. "Ai vauvakutsut voivat olla myös kivat ja tyylikkäät!" Jeps! Kutsut voivat olla juuri sellaiset kuin parhaalta tuntuu! Sehän juhlimisessa onkin parasta!

Deli-rasioiden askartelu oli haastavaa, mutta lopputulos varsin kiva. Näitä tulen varmasti käyttämään myöhemminkin. Onnen keksien oikeaoppinen taittaminen vaati myös harrasta guuglailua, mutta oikean sivun löydettyäni niiden tekeminen osoittautuikin superhelpoiksi. Onnen keksien sisään piilotettavat aforismit olivat asteen verran haastavampia, mutta runosuoni alkoi sykkiä pienen taiteellisen tuskan jälkeen. (Onnen keksien oikeaa kirjoitusasua ei guuglailu helpolla kertonut. Apua! Yhteen vai erikseen?) Keksit vakuuttivat seuraavaa:
  • Onnesta ja untuvasta, niistä on pienet vauvat tehty.
  • Pieni vauva on suuren rakkauden alku.
  • Vauva syntyy toukokuussa, kun omenapuut kukkivat.
Oikeaan osuivat. Omenapuun kukista, niistä on rakkaat vauvat tehty.

Ystävättäreni New Wave -astiat ovat muuten ihanat. Ihanatihanatihanat. Astiahöperönä on mahtavaa päästä hörppimään huokaillen muiden ihmisten astioilta, kun omien kaappien säilytyskyky on niin rajallinen - tai sitä ei oikeastaan enää ole.Onnea vauvalle ja vanhemmille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti